Persconferentie Karzai en Hagel afgelast vanwege een dreiging

Hamid Karzai eerder vandaag voorafgaand aan een televisie-optreden. Foto AP/Ahmad Jamshid

Een gezamenlijke persconferentie van de nieuwe Amerikaanse minister van defensie Chuck Hagel en de Afghaanse president Hamid Karzai is vandaag afgelast vanwege een dreiging. Dat hebben bronnen bij de Amerikaanse regering gemeld aan persbureau AP.

De twee spreken elkaar vandaag wel onder vier ogen. De bronnen wilden verder niet in detail treden over de aard van de dreiging. Ze bedongen anonimiteit omdat ze geen toestemming hadden de kwestie in het openbaar te bespreken.

Een woordvoerder van het Pentagon zei dat de afgelasting niets te maken heeft met de uitlatingen die Karzai eerder deed. De Afghaanse president zei in een toespraak dat de Verenigde Staten en de Taliban samenwerken om de Afghaanse bevolking ervan te overtuigen dat het geweld in het land zal toenemen als de internationale troepenmacht zich eind 2014 heeft teruggetrokken.

    • Annemarie Coevert