Pellè kopt Feyenoord naast PSV

Feyenoord heeft vanmiddag een belangrijke zege geboekt in de titelstrijd in de Eredivisie. De Rotterdammers waren in Limburg met 1-0 te sterk voor Roda JC. Feyenoord komt daardoor op gelijke hoogte met PSV, dat wel een aanzienlijk beter doelsaldo heeft. Graziano Pellè maakte na een halfuur het enige doelpunt.

Roda kreeg kort voor de wedstrijd een fikse tegenvaller te verwerken. Doelman Filip Kurto haakte geblesseerd af in de warming-up. Zijn vervanger Mateusz Prus werd aanvankelijk echter niet getest. Pas na 25 minuten kreeg Ruben Schaken de eerste kans van de wedstrijd. De buitenspeler liet Abel Tamata zijn hielen zien, maar schoot naast.

Niet veel later was Schaken zijn directe tegenstander opnieuw de baas en ditmaal bediende hij Pellè op maat: 1-0. De Italiaanse spits, die zijn twintigste competitietreffer maakte, had de marge kunnen verdubbelen, maar ditmaal bracht Prus wel redding. Aan de andere kant hadden de Rotterdammers niets te duchten van Roda, dat in zijn laatste vier thuisduels nog binnen de minuut had gescoord.

Waar de Limburgers voor rust niets in te brengen hadden, kwam de ploeg van coach Ruud Brood na de pauze agressiever uit de kleedkamer. Mark-Jan Fledderus knalde op de vuisten van Erwin Mulder. Niet veel later voelde Roda zich benadeeld door de arbitrage, dat geen strafschop zag in een tackle van Bruno Martins Indi op Sanharib Malki.

In het vervolg golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. Mitchell Donald had de gelijkmaker op zijn schoen, maar miste vanaf vijf meter. Omdat ook een slotoffensief, met een mogelijkheid voor Malki en een scrimmage waarbij de bal volgens Roda over de doellijn ging, geen soelaas meer bood, bleef het 1-0.

Door de zege deelt Feyenoord de koppositie met PSV. Beide ploegen hebben 53 punten. Ajax, dat 51 punten heeft, kan de concurrenten zondag bij een zege op PEC Zwolle achter zich laten. Roda verkeert met een zestiende plek in zwaar weer.

De voetbalverslagen zijn afkomstig van persbureau Novum.

    • Annemarie Coevert