Nederlandse honkballers kansloos tegen Japan

Rob Cordemans, starter voor oranje, verlaat het veld tijdens de tweede inning. Foto ANP/Franck Robichon

De Nederlandse honkballers zijn er vanmiddag nog niet in geslaagd de finaleronde van de World Baseball Classic te bereiken. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens was kansloos tegen Japan. Het werd in Tokyo liefst 16-4. Oranje krijgt morgen een herkansing. Dan is Cuba, dat vrijdag al werd verslagen, opnieuw de tegenstander.

Sportredacteur Koen Greven vat de wedstrijd treffend samen op Twitter:

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Na de zevende inning is de martelgang van Nederland #wbc waarschijnlijk voorbij vanwege het verschil van tien punten. En dan morgen vs Cuba.

Nederland kende een dramatische start. Al bij zijn tweede worp kreeg Rob Cordemans een homerun om de oren. Het bleek een voorbode, want in de tweede inning sloegen de Japanners de bal opnieuw over de hekken: 3-0. Nog een homerun zorgde voor 6-0 en die score werd vervolgens gestaag uitgebreid door de Aziaten.

Oranje deed in de zesde inning bij een 12-0 achterstand eindelijk iets terug. Een rake klap van Wladimir Balentien leverde drie punten op en even later werd het zelfs 12-4. De opleving was echter van korte duur. Japan bracht de marge op twaalf, waardoor de laatste twee innings niet meer gespeeld werden.

Als de honkballers maandagochtend om 11.00 uur afrekenen met Cuba, dan plaatst de ploeg zich alsnog voor de finaleronde in San Francisco. De 25-voudig wereldkampioen werd vrijdag al met 6-2 verslagen.

De honkbalverslagen zijn afkomstig van persbureau Novum.

    • Annemarie Coevert