Nederlandse vrijwilliger (25) vermoord in Ghana

In Ghana is vrijdag een 25-jarige Nederlandse vermoord. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan persdienst Novum.

De Groningse Afke Kuipers die in het Afrikaanse land vrijwilligerswerk deed, is op klaarlichte dag bij een roofoverval doodgeschoten in de stad Tema. Ze was volgens een woordvoerder van de vrijwilligersorganisatie Neviso met andere vrijwilligers onderweg van hun werkplek naar huis toen de groep werd overvallen. De andere vrijwilligers raakten niet gewond, aldus de zegsman op Radio 1. Zij zijn onmiddellijk teruggehaald naar Nederland en vanochtend gearriveerd.

De Groningse overleed volgens haar zus in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Op Facebook geeft zij aan dat de familie niet weet wanneer het lichaam naar Nederland wordt gebracht.

Kuipers was ruim een maand in het Afrikaanse land, waar ze meewerkte aan een project tegen kinderarbeid. Ze wilde met een vriendin ook een project opzetten om de leefomstandigheden voor werkende kinderen te verbeteren. Volgens haar zus was de vrijwilligster ervan overtuigd dat Ghana wel eens haar thuisland zou kunnen worden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de familie van het slachtoffer ingelicht en probeert het lichaam zo snel mogelijk naar Nederland te halen. De Ghanese autoriteiten hebben de zaak in onderzoek.


Grotere kaart weergeven

    • Marije Willems