In opspraak geraakte politicus weer terug op Sint Maarten

Het onafhankelijke parlementslid Patrick Illidge, dat in opspraak is geraakt vanwege een corruptiezaak, is vandaag uit Nederland teruggekeerd naar Sint Maarten. Hij is naar eigen zeggen bereid om zijn kant van het verhaal te vertellen, nadat het Openbaar Ministerie op Sint Maarten bij een inval op het terrein van Illidge een aantal vuurwapens met munitie in beslag nam.

Bij aankomst op Sint- Maarten zei Illidge dat “de komende dagen een hoop duidelijk zal worden”. Ook is hij “er klaar voor” als de politie hem wil arresteren.

Aanleiding voor de huizoeking is de verdenking van corruptie. De parlementariër zou in opdracht van de minister van Justitie van Sint Maarten, Roland Duncan, geld hebben opgehaald in ruil voor vergunningen van een bordeel. Van die transactie zijn beelden te zien op internet.

Justitie deed ook huiszoeking op twee andere locaties, waaronder het Bada Bing-adultentertainmentcentrum. Naast vuurwapens, nam de politie daar geld, immigratiedocumenten, computers, laptops, een iPad en officiële documenten en papieren in beslag.

Rutte: onderste steen moet boven komen

Op zijn wekelijkse persconferentie liet premier Rutte vrijdag weten dat “de onderste steen boven moet komen” in deze kwestie. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft hierover onmiddelijk contact opgenomen met premier Sarah Wescot-Williams.

Sinds 10 oktober 2010 is Sint Maarten een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

    • Lex Boon