Huiszoeking bij politicus op Sint Maarten

ANP JERRY LAMPEN
ANP JERRY LAMPEN Het OM viel op drie verschillende locaties huizen en bedrijven binnen (niet op de foto). Foto ANP / Jerry Lampen

Het Openbaar Ministerie op Sint Maarten heeft bij een inval op het terrein van onafhankelijk parlementslid Patrick Illidge een aantal vuurwapens met munitie in beslag genomen. Aanleiding voor de inval is de mogelijke betrokkenheid van Illidge bij een corruptiezaak. Dat meldt persdienst Novum.

Illidge zou in opdracht van de minister van Justitie van Sint Maarten, Roland Duncan geld hebben opgehaald in ruil voor vergunningen van een bordeel. Van die transactie zijn beelden te zien op internet. De minister zou zelf ook bordelen runnen.

De politie van Sint Maarten heeft de beelden opgevraagd bij de krant die deze publiceerde.

Het OM deed ook huiszoeking op twee andere locaties, waaronder het Bada Bing-adultentertainmentcentrum. Naast vuurwapens, nam de politie daar geld, immigratiedocumenten, computers, laptops, een iPad en officiële documenten en papieren in beslag.

    • Marije Willems