Van der Laan wil weer uitsupporters toelaten bij Ajax-Feyenoord

Foto ANP / Kikka Ade Johnson

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wil bij de volgende wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord weer uitsupporters toelaten. Dat zegt hij vanmiddag tegen AT5.

Van der Laan:

“Ik heb met de Ajaxsupporters en met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb overlegd, en ik vind dat het zo goed gaat dat ik er voor ben dat we het weer gaan proberen. Het supportersgedrag is dermate verbeterd dat ik dat wil stimuleren, en laten weten dat we dat toejuichen. Als iets niet goed gaat moet je ingrijpen, maar als het wel goed gaat moet je dat belonen.”

Uitsupporters van beide rivalen zijn sinds 2009 niet meer welkom in de Amsterdam Arena en in de Rotterdamse Kuip na een reeks geweldsincidenten bij zowel de eerste elftallen als de beloften.

De periode zonder uitsupporters duurt eigenlijk vijf jaar, hoewel de KNVB bij het instellen van de regel liet weten dat de termijn ingekort kan worden. Volgens Van der Laan heeft de periode inmiddels lang genoeg geduurd.

    • Annemarie Coevert