Uitgelicht zondag

None

Film

The Las Vegas Story (Robert Stevenson, 1952, VS). Routineus melodrama met seksbom Jane Russell, als zangeres die met haar rijke echtgenoot Vincent Price terugkeert naar Las Vegas, daar ex-minnaar Victor Mature ontmoet en betrokken raakt bij een moord. BBC 2, 07.50-09.15u.

Carrefour (Curtis Bernhardt, 1938, F). Film naar boek van John H. Kafka. Man met geheugenverlies (Charles Vanel) komt terug uit de oorlog. Maar is hij wel de man die hij voorwendt te zijn? Gegeven werd meermaals verfilmd: een Amerikaanse versie met William Powell, Hedy Lamarr en Basil Rathbone verscheen in ’42 als Crossroads; een Franse variant die zich in de Middeleeuwen afspeelt heette Le retour de Martin Guerre (met Gérard Depardieu, 1982); en die werd ook weer in de VS gekopieerd, als Sommersby (met Richard Gere, 1993). TV5, 21.00-22.10u.

Monster-in-Law (Robert Luketic, 2005, VS). Zoetsappige romantische komedie met Jennifer Lopez. Comeback van Jane Fonda. In de eerste, scherpe scènes wordt gesold met het imago van Fonda als politiek bewuste, sterke vrouw. Ze speelt een talkshowhost die wordt afgedankt voor een jong ding: politiek bewustzijn legt het af tegen apolitieke leeghoofdigheid. Net 5, 22.05-00.00u.

Informatief

Square. Vincent Josse interviewt de Franse acteur Jean Rochefort in diens Parijse appartement. Volgende week gaat in Frankrijk zijn nieuwe film in première, L’artiste et son modèle van Fernando Trueba. Rochefort speelt daarin een beeldhouwer zonder inspiratie. Arte, 11.50-12.30u.

Bretter, Brüche, Pistengaudi – Der Skizirkus in Ischgl. Ischgl in Tirol is een geliefde bestemming voor wintersporters. Niet alleen vanwege de pistes, ook voor het nachtleven. Reportage vanuit de coulissen, waar ’s nachts machines de pistes prepareren, de lunches voor de bergrestaurants worden voorbereid en de reddingsdiensten zich klaarmaken voor een nieuwe dag met geblesseerden. ZDF, 18.00-18.30u.

Countryfile: A Royal Appointment. Speciale editie onder redactie van ZKH prins Charles. Julia Bradbury bezoekt de prins op zijn landgoed in Gloucestershire waar hij al jaren organisch voedsel verbouwt. De prins legt uit waarom hij een voorstander is van het gebruik van wol boven synthetische stoffen en waarom hij zich inzet voor het behoud van met uitsterven bedreigde dierenrassen en de oude gewoonte om natuurlijke heggen als afscheiding tussen akkers en weiden aan te leggen. BBC 1, 20.00-21.00u.

Talking ’Bout My Generation. Praatshow van Harry de Winter met muziekliefhebbers van verschillende generaties. Vanavond met Robert ten Brink, Fresku, Erik Dijkstra en Janne Schra (die ook een liedje zingt). RTL 7, 23.00-00.00u.

Amusement

Bellicher: CEL. Voorlaatste aflevering van de serie waarin communicatieadviseur Michael Bellinger (Daan Schuurmans) het raadsel rond de diefstal van zijn identiteit probeert op te lossen en daarbij door politie en veiligheidsdiensten wordt dwarsgezeten. Ned.3, 20.30-21.25u.

Shetland. Deel 1 van tweedelig drama, gebaseerd op de whodunnit Red Bones van Ann Cleeves. Op de Shetlands wordt de bejaarde Mima Wilson vermoord aangetroffen in de kuil die archeologen hebben gegraven bij haar boerderijtje. Aan Detective Inspector Jimmy Perez de taak om met zijn team eerst de familievetes en andere geheimen te ontrafelen die hij tijdens zijn onderzoek tegenkomt. BBC 1, 22.00-23.00u.

Bernstein dirigiert Strawinsky und Bach. Opname uit april 1977. Leonard Bernstein dirigeert het BBC Symphony Orchestra in de Mis van Igor Stravinsky en het Magnificat van Johann Sebastian Bach.Arte, 00.35-01.05u.