Spannend

Een paar weken geleden schaatste ik met Mabel, mijn kleindochter van 10, op de vaart achter het huis van onze zoon in Joure. Plotseling gleed ik weg met mijn linkerbeen en kwam met een klap op het ijs terecht. Opstaan lukte niet en ik kroop naar de kant. Mabel ging direct haar vader waarschuwen en een half uur later was ik door een ambulance in het Sneker ziekenhuis afgeleverd. Gebroken heup en meteen geopereerd. ’s Avonds kwam Mabel op bezoek en zei: „Opa ik vind het zielig voor je, maar ik heb nu wel een spannend verhaal om maandag op school te vertellen.”

Toen ze maandag uit school was gekomen, vroeg mijn vrouw haar of de klas het inderdaad een spannend verhaal had gevonden. Mabel keek wat sip en zei dat een vriendinnetje van haar een nóg spannender verhaal had verteld: „Haar oma was dit weekend overleden!”

Bob ten Hoope

U kunt zelf een ikje inzenden via nrc.nl/ik.

    • Bob ten Hoope