Recensie-overzicht toneel

None

Misdaad en straf, door het Noord-Nederlands Toneel. T/m 26/4. Inl: nnt.nl

NRC HandelsbladWie Misdaad en straf van Dostojevski niet heeft gelezen, herkent in de toneelbewerking niet de klassiek geachte roman. De voorstelling struikelt over een rommelige plot en een warrige karaktertekening. **

de VolkskrantHet eerste deel is spannend en enerverend. Regisseur Ola Mafaalani werkt met dramatische suspense toe naar de gruwelijke moord, in een fraaie mengeling van verteltheater en speelscènes. Maar daarna wordt het al snel rommelig, overvol, te uitgesponnen. ***

TrouwDe koortsige verhaaltrant van de roman heeft Mafaalani vertaald in voortijlende beelden, die soms als het ware teruggedraaid worden en dan weer worden opgestuwd door een wagneriaanse soundscape. ***