Recensie-overzicht cabaret

Florissant van Marc-Marie Huijbregts, tournee t/m eind mei

NRC HandelsbladDe bizarre verhalen over zijn jeugd en vader zouden in handen van iemand met een langere adem stof voor een roman zijn. Huijbregts is meer van kort en snel. Tik-tak een grap en weer door naar de volgende gedachte. De breekbaarheid die hij betracht in enkele belijdenissen over zijn vader is wel voelbaar, maar komt toch het best tot zijn recht in de liedjes die hij gloedvol zingt.

Het ParoolBreder bezien gaat Florissant over de constante strijd tussen het verlangen naar vrijheid en de angst voor eenzaamheid. Niemand durft zich op het podium zó kwetsbaar op te stellen als Marc-Marie Huijbregts. ****

Algemeen DagbladDe moraal in Huijbregts’ verhalen – vergeving is een cadeau dat je aan jezelf geeft – is wat aan de zoete kant. Hetzelfde geldt voor zijn liedjes [...] Het doet weinig af aan de kracht van Florissant, dat in al zijn frivoliteit en luchtigheid soms aankomt als een mokerslag. ****