Niemand wil een stukje van de Anne Frankboom

De eigenaar van de Anne Frankboom komt maar niet af van de restanten van de beroemde kastanje. Aanvankelijk leek het erop dat iedereen een stukje van de omgewaaide boom wilde. „Maar als puntje bij paaltje komt, valt dat nogal tegen”, zegt eigenaar Henric Pomes in Het Parool.

Anne Frank keek tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het Achterhuis waar ze zat ondergedoken uit op de boom. Ze schreef over de kastanje in haar dagboek. In augustus 2010 woei de boom om.

Pomes stuurde honderden brieven en e-mails naar musea en herdenkingscentra in een poging van de stukken boom af te komen. Maar niemand bleek belangstelling te hebben. „We hebben ook de Anne Frankstichting gebeld, maar die was ook niet enthousiast. Ze hebben nooit meer teruggebeld”, zegt Pomes.