Mandela opgenomen in het ziekenhuis voor routine-onderzoek

Archieffoto van oud-president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela. Foto ANP / Yui Mok Uk

Nelson Mandela is vandaag opgenomen in een ziekenhuis in Pretoria voor een reeks routine-onderzoeken. Dat heeft de woordvoerder van de voormalige Zuid-Afrikaanse president bekend gemaakt tegenover persbureau AP.

In een verklaring zei Maharaj dat er geen reden tot onrust is. De 94-jarige Mandela lag in december ook al drie weken in het ziekenhuis. Hij werd toen behandeld voor een luchtweginfectie en er werden galstenen verwijderd, waarvan hij goed hersteld is volgens zijn artsen.

De regering heeft vandaag nog geen informatie gegeven over de kwalen waaraan Mandela dit keer wordt behandeld. Het zegt alleen dat het niet om een nieuwe klacht gaat.

    • Annemarie Coevert