maar bankier in Europa vreest voor zijn bonus

Ondanks steunoperaties zijn de Europese banken er niet in geslaagd de economische groei aan te jagen. Het volk begint steeds meer te morren en ze krijgen steun van Europa. De bonussen van bankiers uit de Europese Unie mogen niet hoger zijn dan hun jaarsalaris, of tweemaal zo hoog mits de aandeelhouders dat goed vinden. Dit is van toepassing op alle plekken waar Europese bankiers werken, en op iedere buitenlandse bankier die in de Europese Unie werkzaam is.

De ooit zo almachtige bankenlobby van Europa lijkt geneutraliseerd en de lobby weet zich alleen gesteund door de City. Maar de Britse minister van Financiën, George Osborne, slaagde er niet in om een Europese regeling tegen te houden die bonussen van bankiers aan banden legt. Alle 26 andere ministers zijn vóór maximumbonussen.