Kortkolom sport

Groningen en NAC Breda spelen gelijk

Amsterdam. FC Groningen en NAC Breda hebben elkaar in de Euroborg in evenwicht gehouden: 1-1. Beide goals vielen vlak na rust. Mikael Kieftenbeld zette Groningen met een prachtig afstandsschot op voorsprong; enkele minuten later maakte Jordy Buijs de gelijkmaker vanaf de strafschopstip. In de slotfase drong Groningen aan, maar de thuisploeg slaagde er niet in om NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar nogmaals te passeren. (NRC)

Douglas uit selectie van FC Twente gezet

Amsterdam. Douglas is door Alfred Schreuder uit de selectie van FC Twente gezet. Dat heeft Schreuder gisteren laten weten op een persconferentie. De interim-trainer heeft de verdediger om disciplinaire redenen verbannen. Douglas zou zich deze week niet volledig hebben ingezet in de voorbereiding op de eredivisiewedstrijd tegen Vitesse van zondag. De 25-jarige Nederlander met Braziliaanse roots is normaal gesproken een vaste waarde in het elftal van Twente. Hij heeft volgende week een gesprek met Schreuder. Vorige week zaterdag verloor Twente het eerste duel onder Schreuder, die de opgestapte Steve McClaren verving, met 2-0 van Ajax. (Novum)

Wouters blijft twee jaar bij FC Utrecht

Amsterdam. Jan Wouters heeft zijn contract bij FC Utrecht met twee jaar verlengd. Dat heeft de club gisteren bevestigd. De 52-jarige trainer blijft tot medio 2015 bij Utrecht. Zijn oude verbintenis zou komende zomer aflopen. Wouters is sinds oktober 2011 hoofdtrainer van Utrecht. Toen volgde hij de opgestapte Erwin Koeman op. Eerder was hij interim- en assistent-coach bij de club. Wouters maakt een uitstekend seizoen door met Utrecht. De ploeg bezet de zesde plaats in de eredivisie. Behalve Wouters, die eerder onder meer Ajax en PSV trainde, blijft ook zijn assistent Rob Alflen de club de komende twee jaar trouw. (Novum)

Porte wint etappe en is leider in Parijs-Nice

Amsterdam. Richie Porte heeft gisteren de koninginnenrit in Parijs-Nice gewonnen. De Australiër van Team Sky was de sterkste in de etappe over 176 kilometer van Châteauneuf-du-Pape naar La Montagne de Lure. Op de slotklim reed hij weg bij de andere favorieten. In het algemeen klassement heeft de 28-jarige Porte een voorsprong van 32 seconden op de oude klassementsaanvoerder, Andrew Talansky. (Novum)

Kogelstootster Ostapchuk positief

Amsterdam. Kogelstootster Nadzeya Ostapchuk (32) is na een hernieuwde controle positief bevonden op doping tijdens het WK atletiek in 2005. Dat heeft de internationale atletiekfederatie IAAF gisteren laten weten. De Wit-Russin werd destijds in Helsinki wereldkampioen. Ze moest afgelopen zomer al haar gouden medaille van de Olympische Spelen in Londen inleveren, nadat ze positief had getest. Ook de winnaars van het kogelslingeren in 2005, Ivan Tsikhan uit Wit-Rusland en Olga Kuzenkova uit Rusland, zijn betrapt. (Novum/AP)