Carice als priesteres

Game of Thrones, Seizoen 210 afl. van 60 min.€32,99

Rosan Hollak

Een narcist en een sadist. Dat is Joffrey, de uit incest geboren zoon van koningin Cersei Lannister (Lena Headey). Na de dood van Robert Baratheon, koning van het mythische continent Westeros uit het eerste seizoen van fantasyserie Game of Thrones , zit deze kleine tiran op de troon en verziekt zijn omgeving met zijn door testosteron aangestuwde puberdriften. Hij kwelt zijn toekomstige echtgenoten, laat mannen afmaken en beveelt hoeren om elkaar met riemen af te ranselen. Een naar ventje dus. En Joffrey is niet de enige die zijn medemens in deze Amerikaanse HBO-serie grof aanpakt. Bijna iedereen bevindt zich wel in een benarde situatie.

In het tweede seizoen van Game of Thrones, dat dit keer nog meer ingenieuze verhaallijnen bevat, is Westeros verscheurd sinds de dood van koning Robert en de moord op Eddard Stark (Sean Bean). Deze laatste zou, als Hand van de koning, Robert opvolgen. Inmiddels is de slimme Tyrion Lannister (Peter Dinklage) de kleine oom van Joffrey, de nieuwe Hand. In die hoedanigheid manipuleert hij er lekker op los. Ondertussen zijn Robb Stark, Renly en Stannis Baratheon, die alle drie menen recht te hebben op het koningschap, zich aan het voorbereiden op een grote slag. Een strijd waar de rode priesteres Melisandre (Carice van Houten), zich ook mee gaat bemoeien. Als minnares van Stannis doet ze heel vreemde dingen. Zo baart ze iets waar de meeste vrouwen nog jaren nachtmerries aan overhouden. Het is zeker niet menselijk, maar dat is niets in Game of Thrones.

    • Rosan Hollak