Winst Spurs op Inter in Europa League

De Londense voetbalclub Tottenham Hotspur heeft gisteravond thuis gewonnen van Internazionale in de achtste finales van de Europa League. De ploeg van de Portugese coach André Villas-Boas won met 3-0.

Gareth Bale, de flankspeler uit Wales die de voorbije weken al bijzonder veel had gescoord, was wederom succesvol voor de Spurs. Na zes minuten kopte hij raak. Het tweede doelpunt van Tottenham werd twaalf minuten later gemaakt door de IJslandse middenvelder Gylfi Sigurdsson. De Belgische verdediger Jan Vertonghen, oud-speler van Ajax, maakte aan het begin van de tweede helft de 3-0.

Trainer Guus Hiddink heeft met Anzhi Makhachkala niet kunnen winnen van Newcastle United. In het Luzhniki-stadion in Moskou speelden de ploegen met 0-0 gelijk. De Nederlander Vurnon Anita had een basisplaats bij Newcastle. De middenvelder werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Zijn landgenoot bij Newcastle, doelman Tim Krul, ontbrak vanwege een enkelblessure.

De Nederlandse vleugelspits Ola John won thuis met zijn club Benfica met 1-0 van Girondins de Bordeaux. In de 21ste minuut maakte Girondins-doelman Cédric Carasso een eigen doelpunt. John werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Steaua Boekarest, dat in de vorige ronde te sterk was voor Ajax, won thuis met 1-0 van Chelsea. Na 34 minuten benutte Raul Rusescu een penalty.

Fenerbahçe, met de Nederlandse aanvaller Dirk Kuyt in de basis, won uit met 1-0 bij Viktoria Plzen. Lazio versloeg in Duitsland VfB Stuttgart met 0-2. Levante speelde thuis doelpuntloos gelijk tegen Rubin Kazan. In Zwitserland verloor Zenit Sint-Petersburg verrassend met 2-0 van FC Basel.