Vrouwen in de hoofdrol

doen // film & workshops arab women's film festival Filmhuis Den Haag, 8 t/m 10 maart arabwomensfilmfestival.nl

De twaalfjarige Malia uit Soedan wordt ontvoerd uit handen van haar vader en naar Londen gestuurd om daar jarenlang onder afschuwelijke omstandigheden te werken. Al die tijd blijft ze hopen op een wonderbaarlijke ontsnapping. Daar gaat I am slave over, de Nederlandse openingsfilm van het Arab Women’s Film Festival. Morgen, op Internationale Vrouwendag begint het filmfestival, dat het Arabische Huis voor de Kunsten dit jaar voor de derde keer organiseert in samenwerking met Filmhuis Den Haag. Drie dagen lang worden films vertoond waarin de Arabische vrouw centraal staat. Daarnaast worden diverse workshops en debatten georganiseerd. Voorafgaand aan de openingsfilm is er een Q&A met regisseur van Mariam’s Chance, Hanadi Elayan, en met Jeremy Brock. Hij schreef onder andere het scenario voor de Oscarwinnende film The Last King of Scotland.