Uitgelicht

Film

Mission: Impossible III (J.J. Abrams, 2006, VS). Tien jaar na de eerste bioscoopremake van de tv-serie speelde Tom Cruise andermaal special agent Ethan Hunt, die met hulp van technische snufjes de wereld probeert te redden. Ditmaal in Shanghai en het Vaticaan. Meer spektakel dan spanning. Met Philip Seymour Hoffman als sadistische wapenhandelaar. RTL 5, 20.30-23.05u.

Collateral (Michael Mann, 2004, VS). Zesde speelfilm van de regisseur die zich pleegt te concentreren op de sociale en psychologische gevolgen van mensen die geobsedeerd met hun vak bezig zijn. Hier worden een taxichauffeur (Jamie Foxx) en een huurmoordenaar (Tom Cruise) tegen wil en dank voor één nacht elkaars reisgenoten. RTL 5, 23.05-01.10u.

A Perfect World (Clint Eastwood, 1993, VS). Schietgrage FBI-man Eastwood en criminologe Laura Dern achtervolgen in het Texas van 1963 de uit de gevangenis ontsnapte Kevin Costner die een achtjarig ventje heeft gegijzeld. Is vooral een wat weeë idylle over de vader-zoonrelatie die de laatste twee hebben moeten ontberen.Eén, 23.25-01.35u.

Informatief

Tohebas Geheimnis. Voor Afghaanse moeders is het een schande als zij louter meisjes baren. Wijdverbreid is dan ook de gewoonte om meisjes als jongens te kleden. Als de twaalfjarige Rosmana thuis komt uit school, verandert ze in Mohammed en gaat haar vader helpen in de garage waar hij werkt. Haar veertienjarige zus werkt daar hele dagen, als Shafi. Positieve kant aan deze pijnlijke farce: het is voor vrouwen de enige kans om toegelaten te worden tot een door mannen compleet gedomineerde wereld. Arte, 18.25-19.10u.

Amusement

Flikken Maastricht. Een hoge ambtenaar van de EU wordt door een kamermeisje beschuldigd van verkrachting . De man ontkent en beweert dat hij er ingeluisd wordt. Aan Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) de taak om uit te zoeken wat er werkelijk gebeurd is. Tegelijkertijd proberen Wolfs en Eva een vinger achter een criminele motorclub te krijgen die wel erg geïnteresseerd is in Wolfs’ toerclubje. Als zijn dochter Fleur wordt bedreigd, zijn bij Wolf de rapen gaar. Ned.1, 20.30-21.30u

Russell Brand’s Give It Up Gig for Comic Relief. Er lijkt geen week voorbij te kunnen gaan bij de BBC zonder een televisieavond voor het goede doel, maar Comic Relief is een oudgediende, opgericht in 1985 door tekstschrijver Richard Curtis en komiek Lenny Henry. Russell Brand is vanavond de gastheer in een programma met komieken en popmuzikanten. Met muziek van Emeli Sandé, Jake Bugg, Noel Gallagher, Jessie J, Nicole Scherzinger, Kasabian, Paloma Faith en Rizzle Kicks plus grappen van Simon Amstell, Eddie Izzard, Jason Manford, Jimmy Carr, Doc Brown en Noel Fielding. BBC 1, 00.35-02.05u.