Sugar Man speelt aan 't IJ

kopen //concert sixto rodriguez Muziekgebouw aan 't IJ, 29 mei 19.00 Voorverkoop start morgen bij Paradiso, 27,50, paradiso.nl

Wie een levende legende in actie wil zien, moet dit weekend snel een kaartje kopen voor het concert van Sixto Rodriguez op woensdag 29 mei. Paradiso haalt de held uit de met een Oscar bekroonde documentaire Searching for Sugar Man naar Nederland. De singer-songwriter bracht in 1970 het psychedelische folkalbum Cold Fact uit in de Verenigde Staten. Zijn muziek is te vergelijken met Nick Drake en Rodriguez werd de ‘funky Bob Dylan’ genoemd. Maar het album flopte, het label ging failliet en Rodriguez belandde in de vergetelheid. Zonder dat hij het wist, werd zijn muziek echter razend populair in Zuid-Afrika en Australië. In de documentaire Searching for Sugar Man is te zien hoe Afrikaanse fans begin jaren negentig op zoek gaan naar de – inmiddels doodgewaande – rockster. Hij bleek al die jaren te werken als bouwvakker in Detroit.