PvdA-senator Kim Putters nieuwe directeur SCP

Kim Putters, Eerste Kamerlid voor de PvdA, wordt de nieuwe directeur van het SCP. De benoeming gaat in per 15 juni 2013. Putters is sinds 2003 senator.

DEN HAAG - Kim Putters (PvdA), lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. ANP XTRA KOEN SUYK Kim Putters in de Eerste Kamer. Foto ANP / Koen Suyk

Kim Putters, Eerste Kamerlid voor de PvdA, wordt de nieuwe directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau. De benoeming gaat in per 15 juni 2013. Putters is sinds 2003 senator.

De PvdA’er zit ook in de gemeenteraad van het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam en hij is hoogleraar management van instellingen in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerder was hij universitair docent aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur en bestuurskundige bij het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Putters studeerde ook bestuurskunde, organisatie en management bij de overheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2001 promoveerde hij op het gebied van sociale wetenschappen en bestuurskunde. Van 2000 tot 2003 werkte hij er als universitair docent.

Bij de Eerste Kamerverkiezingen van 2003 werd hij gekozen in de Senaat. In zijn portefeuille zit onder andere wetenschapsbeleid en onderwijs, volkshuisvesting, ruimtelijke Ordening, volksgezondheid en sport. Putters stelde zich ook kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de Eerste Kamerverkiezingen van 2011, maar werd toen nummer 2 op de lijst.

Daarnaast is Putters ook actief voor de jeugdbeweging Scouting. Hij is speltakleider, bestuurslid en sinds 2006 algemeen landelijk bestuurslid van Scouting Nederland. Het Eerste Kamerlid volgt de socioloog en columnist Paul Schnabel op die al sinds 1998 directeur was van het SCP.

    • Anouk Eigenraam