Opgesloten geluksbrenger

Small plastic bags holding fish, turtles and salamanders are displayed for sale at a shopping district in Beijing March 7, 2013. Each bag, filled with oxygen and nutritional liquid, can keep the animal it holds alive for two months and is sold for 10 RMB ($1.6), the vendor said. The Chinese believe such charms can bring good luck. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (CHINA - Tags: ANIMALS SOCIETY BUSINESS) REUTERS

Kleine, felgekleurde plasticzakjes met daarin levende visjes, minischildpadden en salamanders. Ze zijn in de aanbieding bij een zaak in een winkelstraat van Beijing. Elk zakje is gevuld met een hoeveelheid zuurstof en vloeibare voeding zodat het bijgesloten diertje zo’n twee maanden in leven kan blijven. Het builtje wordt volgens de verkoper verkocht voor omgerekend 1,23 euro en is te gebruiken als hanger. Voor aan een sleutelbos of tas, maar vooral ook als talisman. Volgens de Chinezen brengen deze ingekapselde diertjes namelijk geluk.