Museumnacht Rotterdam

gaan // kunst & co museumnacht Rotterdam Morgenavond van 20 tot 02 rotterdamsemuseumnacht.nl

Meer dan vijftig musea en galeries in Rotterdam zijn morgenavond en -nacht open. Thema: ‘Waterlanders’. ‘Gooi het imago van de nuchtere Rotterdammer overboord, want op 9 maart 2013 krijgen de waterlanders de vrije loop.’ De opening, om acht uur bij het Havenmuseum, is juist een wereldrecordpoging massaal lachen (de decibellen tellen). Leuk om te zien: de tentoonstelling From Holland With Love in het Nederlands Fotomuseum. Opgebouwd rond de foto’s van Ed van der Elsken over liefde, vriendschap, intimiteit, romantiek, erotiek en lust. Verder nog workshops (Huilen voor beginners), een filmprogramma, jonge ontwerpers in de Concept Store, lichtkunst in de Kunsthal en op diverse plaatsen muziek. Zo draait Floating Points space muziek met een beat in Bird en de Britse houseproducer en dj George FitzGerald warmt op de dag ervoor in Perron.