Kortkolom sport

Verbeek: ‘Ik gebruikte normale woorden’

Zeist. AZ-trainer Gertjan Verbeek heeft „correct Nederlands” gesproken over de aanklager betaald voetbal. Dat heeft de trainer gisteravond gezegd in Zeist. Verbeek moest verschijnen voor de tuchtcommissie omdat hij de aanklager onder meer „verschrikkelijk” zou hebben genoemd. Volgens Verbeek sloeg dat woord op de hele tuchtprocedure, niet op de persoon van de aanklager. De tuchtcommissie doet volgende week uitspraak. (NRC)

Schaatser Marsicano gaat naar Noorwegen

Amsterdam. De Amerikaanse schaatser Trevor Marsicano rijdt volgend seizoen voor de Noorse commerciële ploeg CBA. Daar wil hij zich met coach Peter Mueller voorbereiden op de Winterspelen volgend jaar in Sotsji. Marsicano (23) schoot vier jaar geleden als een komeet naar de wereldtop. De afgelopen seizoenen viel hij ver terug, onder meer door een rugblessure. (NRC)

Alkmaar wil de start van de Vuelta in 2015

Amsterdam. Alkmaar wil zich opwerpen als startplaats van de Ronde van Spanje in 2015. Dat heeft de gemeente gemeld op haar website. De Vuelta zou beginnen in Emmen, maar dat is door het afhaken van de provincie Drenthe als geldschieter onzeker geworden. Eerder werd al bekend dat er vijf etappes in Nederland worden verreden. Mocht Alkmaar niet als startplaats worden gekozen, dan hoopt de stad een van die etappes binnen te halen. (Novum)

De KNVB corrigeert statistieken uit 1905

Amsterdam. De KNVB heeft bijna 108 jaar na dato de eerste doelpuntenmaker van Oranje op Nederlandse bodem aangepast. In de oefenwedstrijd tegen België op 14 mei 1905 maakte niet Willem Hesselink, maar Bok de Korver de openingstreffer. Oranje won het duel in Rotterdam met 4-0. Ook de maker van de vierde goal is aangepast. Dolf Kessler krijgt dat doelpunt alsnog op zijn naam in plaats van Eddy de Neve. (Novum)

Linksback Nelom tot 2015 bij Feyenoord

Amsterdam. Feyenoord gaat langer door met Miquel Nelom. Een optie in het contract van de 22-jarige linksback is gisteren gelicht, meldt de club. Hij ligt nu tot medio 2015 vast. (Novum)