kort

Robert M.

Ouders zijn boos over muziektherapie

Amsterdam. - De ouders van slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak zijn boos omdat Robert M. muziektherapie en andere bijstand krijgt in de penitentiaire inrichting in Vught. Zij vinden dat M. eerst gestraft moet worden voordat hij wordt behandeld. Dat zei hun advocaat Richard Korver gisteren. „Mijn cliënten vinden dat M. een voorkeursbehandeling krijgt. Zij moeten therapieën voor zichzelf en hun kinderen zelf betalen.” Gisteren werden ook de uitkomsten bekend van een psychologisch onderzoek naar M. De conclusies, langdurige tbs-behandeling wegens hoog recidive-risico, kwamen grotendeels overeen met een eerder rapport. NRC

108

jaar later eerste goal van Oranje aangepast

Amsterdam. - De KNVB heeft bijna 108 jaar na dato de eerste doelpuntenmaker van Oranje op Nederlandse bodem aangepast in de statistieken. In een oefenduel tegen België op 14 mei 1905 maakte niet Willem Hesselink, maar Bok de Korver het openingsdoelpunt. Het Nederlands elftal won het duel in Rotterdam met 4-0. De voetbalbond liet een sporthistoricus onderzoek doen naar de interland na een bericht in Voetbal International in oktober. NRC

Commerciële tv

SBS-baas Georgette Schlick per direct weg

Amsterdam. - Georgette Schlick treedt per direct terug als bestuursvoorzitter van SBS Broadcasting. Dat werd gisteren bekend. Het bedrijf verkeert al lange tijd in zwaar weer. De kijker weet de drie commerciële zenders van SBS Broadcasting (SBS, Net5 en Veronica) nauwelijks te vinden. Grootse shows als The Next Pop Talent en Sterren Dansen op het IJs stelden teleur. NRC