FC Groningen en NAC Breda spelen gelijk

FC Groningen is er vanavond in de Eredivisie niet in geslaagd voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd te winnen. De ploeg van Robert Maaskant bleef tegen NAC steken op 1-1. Maikel Kieftenbeld schoot de Groningers vlak na rust fraai op voorsprong, maar even later maakte Jordy Buijs vanaf de penaltystip gelijk.

Groningen schoot uit de startblokken en al na twee minuten moest NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar in actie komen na een schot van Lorenzo Burnet. Na acht minuten was Ten Rouwelaar kansloos op een afstandsschot van Andraz Kirm, maar de paal bracht redding. Het spelbeeld veranderde in het vervolg van de eerste helft niet. Groningen bleef de ploeg die bepaalde, maar Ten Rouwelaar passeren was simpelweg teveel gevraagd.

Vlak na rust moest Ten Rouwelaar alsnog het antwoord schuldig blijven op een machtig afstandsschot van Kieftenbeld. De middenvelder kegelde de bal van net buiten het strafschopgebied de bovenhoek in. Lang kon Groningen echter niet van de voorsprong genieten.

Anderhalve minuut later kwam NAC langszij middels een goedkoop gegeven strafschop. Een duwtje van Burnet leek niet al teveel om het lijf te hebben, maar het was voor scheidsrechter Van Boekel niettemin reden om naar de stip te wijzen. Buijs pakte het cadeautje vervolgens dankbaar uit.

In de slotfase maakte Groningen vol jacht op de 2-1, een goal die de ploeg op basis van het wedstrijdbeeld ook toekwam. Het ontbrak Groningen echter aan vernuft in het vijandelijke strafschopgebied, waar bovendien Ten Rouwelaar altijd het laatste woord had.

Met het behaalde puntje steeg Groningen een plek naar de negende stek, met 30 punten uit 26 duels. NAC staat drie plaatsen lager met twee punten minder.

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum.

    • Anouk van Kampen