Opinie

    • Ik

Eerste mooie dag

Op de eerste mooie dag van de lente fiets ik over de Weg tot de Wetenschap tussen de studenten naar de universiteitscampus Uithof in Utrecht. Alles ziet er groener en fleuriger uit dan een week geleden, toen er nog een koude oostenwind woei. Niet echt natuurlijk, want toen bloeiden de krokussen ook al. Maar het

Op de eerste mooie dag van de lente fiets ik over de Weg tot de Wetenschap tussen de studenten naar de universiteitscampus Uithof in Utrecht. Alles ziet er groener en fleuriger uit dan een week geleden, toen er nog een koude oostenwind woei. Niet echt natuurlijk, want toen bloeiden de krokussen ook al. Maar het voelt wel een stuk beter.

Ik passeer een oma met haar kleindochtertje achterop. Op hetzelfde moment zie ik dat ze over iets heen rijdt.

Een platgereden egel!

Wat? Nu al? Die is de eerste nacht dat het niet vroor aan het scharrelen gegaan. Om vervolgens op het fietspad aan zijn voortijdige eind te komen.

Kees Smit

    • Ik