Agent kiest voor outfit met strepen, polo en cap

Politie-uniform

De politie krijgt per 1 april 2014 een nieuw uniform. De platte pet zal die datum vervangen worden door een cap. Daarnaast bestaat het uniform uit een blauwe broek, een polo, een windstopper en een jas met gele strepen. Dat maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie gisteren bekend. Politiebond ACP is enthousiast over het nieuwe tenue. De leden hebben zich in een enquête (33.124 respondenten) uitgesproken voor de outfit die zij nu krijgen (65 procent). Agenten hebben in het verleden geklaagd over het huidige uniform. Dat zou een te softe uitstraling hebben en onpraktisch zijn. Zo is de kleding niet geschikt voor rennen en klimmen. NRC

„Het oude uniform had, met de lage schoenen en het witte overhemd en de blauwe pantalon, iets braafs. Het nieuwe is uitgesproken sportief en benadrukt de lichaamsbouw, de laarsjes zijn stoer. Het geheel is meer soldaat dan ambtenaar, en zal, zoals de bedoeling is, meer imponeren – mits er een goed lichaam onder zit.”

Milou van Rossum

Redacteur Mode