Woutertje Pieterse Prijs 2013 voor Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (1954) heeft zojuist de Woutertje Pieterse Prijs 2013 gekregen voor haar boek Kelderkind. Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro verbonden. Deze prijs voor kinder- en jeugdboeken werd daarmee voor de zesentwintigste keer uitgereikt. Kelderkind is uitgegeven door Uitgeverij De Eenhoorn. De jury zei over Kelderkind:

Kristien Dieltiens (Foto Bas Bogaerts)

Kristien Dieltiens (1954) heeft zojuist de Woutertje Pieterse Prijs 2013 gekregen voor haar boek Kelderkind.

Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro verbonden.

Deze prijs voor kinder- en jeugdboeken werd daarmee voor de zesentwintigste keer uitgereikt. Kelderkind is uitgegeven door Uitgeverij De Eenhoorn.

De jury zei over Kelderkind:

“Het winnende boek is een boek dat genres overstijgt: het is een historische roman maar ook een psychologische thriller en een indringend coming of age verhaal met hier en daar magische elementen. Het boek is ambitieus en misschien zelfs een beetje pretentieus. Maar het maakt de pretenties waar.”

De overige genomineerden waren Marian De Smet met Rotmoevie, Gideon Samson met Zwarte Zwaan en Edward van de Vendel met Dertien rennende hertjes. Vorig jaar ging de prijs naar Ted van Lieshout voor Driedelig paard.

Morgen in de bijlage Boeken een interview met Dieltiens.

    • Sebastiaan Kort