SBS-baas Schlick per direct weg

Georgette Schlick stond sinds 2011 aan het hoofd van SBS Broadcasting. Screenshot DWDD

Georgette Schlick treedt per direct terug als CEO van SBS Broadcasting. Dat kondigde Sanoma, de grootste aandeelhouder, vandaag aan. De raad van commissarissen stelt Hans Edin, momenteel directievoorzitter van de Finse Sanoma-dochter Nelonen Media, aan als interim-CEO. SBS Broadcasting verkeert al geruime tijd in zwaar weer.

Het besluit is volgens Sanoma “in goed gezamenlijk overleg genomen”. Een reden voor het vertrek geeft het mediabedrijf niet.

SBS presteert al een tijd slecht. De kijker weet de zenders van SBS nauwelijks te vinden. Grootse shows als The Next Pop Talent en Sterren Dansen op het IJs stelden teleur. Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans, de officieuze opvolger van het succesvolle Sterren Springen, slaagde er niet in meer kijkers te trekken van een dansshow van RTL.

Onder SBS Broadcasting vallen ook de zenders Net5 en Veronica. SBS is voor twee derde eigendom van Sanoma en voor een derde van Talpa. Onlangs zei Sanoma-topman Dick Molman in NRC Handelsblad dat Sanoma te veel heeft betaald voor SBS, als de prestaties van de tv-zenders niet zouden verbeteren. Sanoma kocht SBS anderhalf jaar geleden samen met Talpa voor een kleine miljard euro. Sanoma wordt geplaagd door de crisis op de advertentiemarkt, en door tegenvallende kijkcijfers van zender SBS 6. Molman staat nog wel achter de aankoop, omdat die past in het “langetermijnverhaal” van Sanoma.

Schlick onlangs bij De Wereld Draait Door:

    • Marije Willems