Rel rond ziekenhuis Ede

Abortus

Honderden medewerkers van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede verzetten zich tegen de beslissing van de raad van bestuur om abortus mogelijk te maken. Voorwaarde voor het ziekenhuis is dat de ongeboren baby het syndroom van Down heeft. In een brandbrief, in handen van EO-programma De Vijfde Dag, roepen de medewerkers op het besluit te heroverwegen. Het personeel spreekt haar teleurstelling uit over het loslaten van de bescherming van het menselijk leven. Ze willen dat de beslissing wordt teruggedraaid omdat veel medewerkers vanuit hun geloofsovertuiging hun werk doen. Het bestuur besloot eind december dat ouders die een kind verwachten met het syndroom van Down kunnen kiezen voor abortus. Tot voor kort was dit onmogelijk in de Gelderse Vallei. Het ziekenhuis baseert haar normen en waarden op de christelijke traditie maar besloot tot verruiming van het beleid. Novum