Reagan

** FILE ** Republican presidential hopeful Ronald Reagan, right, listens to the Rev. Jerry Falwell during a campaign stop in Lynchburg, Va., in this Oct. 3, 1980 file photo. Falwell, the folksy, small-town preacher who used the power of television to found the Moral Majority and turn the Christian right into a mighty force in American politics during the Reagan years, died Tuesday, May 15, 2007. He was 73. (AP Photo/file) AP

informatief

Nederland 2, 00.00

Documentaire over de loopbaan van de veertigste president van de Verenigde Staten: van badmeester en B-filmacteur tot vertegenwoordiger bij General Electric, gouverneur van Californië en president van 1981 tot 1989. Nog steeds lijdt de economie van de VS onder de gevolgen van zijn beleid, dat bestond uit de afbouw van het staatsbestel, belastingverlagingen om groei te stimuleren en een sterk anti-vakbondenbeleid. Reagan is een icoon voor veel hedendaagse Amerikaanse Republikeinen.