Oek de Jong opent reeks over de toekomst van de roman

In De Balie in Amsterdam vinden dit voorjaar drie lezingavonden plaats over de toekomst van de roman. Oek de Jong spreekt op de eerste. “Welke rol speelt de roman nog in de hedendaagse Nederlandse literatuur, wat betekent het schrijven van een roman nog voor jonge(re) schrijvers, door wie en wat laten zij zich beïnvloeden: hebben

Oek de Jong (Foto Katrijn van Giel)

In De Balie in Amsterdam vinden dit voorjaar drie lezingavonden plaats over de toekomst van de roman. Oek de Jong spreekt op de eerste.

“Welke rol speelt de roman nog in de hedendaagse Nederlandse literatuur, wat betekent het schrijven van een roman nog voor jonge(re) schrijvers, door wie en wat laten zij zich beïnvloeden: hebben ze nog literaire voorgangers waar ze tegenop kijken of is putten zij hun inspiratie uit meer eclectische bronnen? Is het schrijven van een roman überhaupt nog wel een literaire aangelegenheid? Bestaat er nog een dialoog tussen de reeds lang gelauwerde en gecanoniseerde schrijvers en de opkomende schrijvers van nu?”

Vele vragen, die de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, de organisator van drie avonden onder de kop ‘De toekomst van de roman’ beantwoord hoopt te krijgen. De eerste avond vindt volgende week woensdag plaats, kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Oek de Jong zal er spreken en een panel, bemand door Wanda Reisel, Christiaan Weijts en Joost de Vries, zal op zijn woorden reageren.