Muziek

Telemann

Componist Georg PhilippTelemann, tijdgenoot van Bach en Händel, werd in zijn tijd beschouwd als de belangrijkste componist uit de Barok. Het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir speelt vanavond 7 maart zijn parels. Donnerode is een van de stukken die op het programma staan. Telemann componeerde dit werk in 1756 ter herdenking van de slachtoffers van de aardbeving in Lissabon.

7 maart, 20.15 uur. Concertgebouw, Amsterdam. www.concertgebouw.nl

Mozes and the firstborn

‘Het zal slechts een kwestie van één zomer zijn voor een hele festivalweide hun nummer I Got Skills keihard meebrult’, voorspelt muziekblad Oor over de Eindhovense rockband Mozes and the Firstborn. Dat zou wel eens kunnen kloppen want de aanstekelijke liedjes van de nieuwkomers blijven dagen in je hoofd. Vorige week presenteerden Mozes and the firstborn hun debuutalbum in eigen stad, de komende maanden toeren zij door de rest van Nederland.

t/m 13 juli in diverse popzalen. www.mozesandthefirstborn.com

Dag in de branding

Vier keer per jaar presenteert het Haagse festival Dag in de Branding, met klassieke muziek, jazz, pop, opera, dance en elektronica op verschillende Haagse locaties. Deze editie o.a. met Ensemble Klang, Ensemble Scala, Greg Haines en een programma rondom mezzosopraan Cathy Berberian.

9 maart, vanaf 14.30 uur. Op diverse locaties in Den Haag. www.dagindebranding.nl

Jamie Lidell

De Britse zanger en producer Jamie Lidell combineert warme soul met experimentele electronica en scoorde met zijn single Multiply een wereldhit. In februari kwam Lidells nieuwe album uit; woensdag staat hij in poptempel Paradiso.

13 maart, 20.30 uur. Paradiso, Amsterdam. www.paradiso.nl

Gare du Nord

Het Belgisch/Nederlandse Gare du Nord maakt creatieve loungemuziek met invloeden uit de blues en de jazz. De groep ontstond in 2001 na een samenwerking tussen Ferdy Lancee en de Belgische saxofonist Barend Fransen. In 2007 volgt de grote doorbraak met het album Sex ’n’ Jazz. Tijdens deze tour spelen ze samen met zangeres Dorona Alberti nummers van hun laatste album Jazzagogo.

t/m 24 mei in verschillende Nederlandse popzalen. www.garedunord.eu