Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Maduro: geen begrafenis morgen, Chávez permanent opgebaard

A boy dressed as a soldier from colonial period carries the national flag in a crowd of supporters of Venezuela's late President Hugo Chavez at the Military Academy in Caracas, March 7, 2013. Venezuelans flocked to pay tribute to Chavez two days after he died of cancer. REUTERS/Tomas Bravo (VENEZUELA - Tags: POLITICS OBITUARY)
A boy dressed as a soldier from colonial period carries the national flag in a crowd of supporters of Venezuela's late President Hugo Chavez at the Military Academy in Caracas, March 7, 2013. Venezuelans flocked to pay tribute to Chavez two days after he died of cancer. REUTERS/Tomas Bravo (VENEZUELA - Tags: POLITICS OBITUARY) Een jongetje zwaait met de nationale vlag van Venezuela te midden van rouwende Chávez-aanhangers. Foto Reuters / Tomas Bravo

Het lichaam van de overleden Venezolaanse president Hugo Chávez wordt gebalsemd en permanent tentoongesteld in een glazen lijkkist. Dat heeft waarnemend president Nicolas Maduro meegedeeld, meldt persbureau Reuters.

Het lichaam van Chavez wordt tentoongesteld in het Museum van de Revolutie, vlakbij het presidentiële paleis. De staatsbegrafenis van Chávez stond gepland voor morgen, maar Maduro zei dat zijn lichaam de komende zeven dagen wordt opgebaard in de militaire academie, zodat alle Venezolanen de kans krijgen om hem de laatste eer te bewijzen.

Tienduizenden Venezolanen stonden gisteren langs de straten in Caracas in rouw om de dinsdag overleden president. Zijn houten kist met de geel-blauw-rode nationale vlag werd langzaam door de stad gereden.