Kortkolom sport

Atlete Hellebaut stopt nu echt met springen

Amsterdam. De Belgische hoogspringster Tia Hellebaut (35) stopt definitief. Dat maakte ze gisteren op een persconferentie bekend. Een teleurstellend verlopen EK indoor, afgelopen weekeinde in Göteborg, ligt aan haar beslissing ten grondslag. Hellebaut kwam de voorbije jaren tweemaal terug op een beslissing om te stoppen. Een derde comeback sluit ze uit. Hellebaut werd Europees (2006) en olympisch kampioen (2008). (Novum)

Boëtius en Vilhena in voorselectie Oranje

Amsterdam. Bondscoach Louis van Gaal heeft Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena (beiden Feyenoord) en Mike van der Hoorn (FC Utrecht) opgenomen in de voorlopige, 26-koppige selectie van het Nederlands elftal. Rafael van der Vaart, Maarten Stekelenburg en Wesley Sneijder keren terug. Oranje speelt later deze maand de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Roemenië. (Novum)

Van Rijsselberghe 2de bij WK windsurfen

Amsterdam. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is gisteren tweede geworden bij het WK in de RS:X-klasse. In het Braziliaanse Buzios won de olympisch kampioen weliswaar de afsluitende medal race, maar de Brit Nick Demp-sey verzekerde zich met de tweede plaats van zijn tweede wereldtitel. (Novum)