Even pauze tijdens de rellen

Egyptians cover their faces from tear gas during clashes between protesters and riot police near the state security building in Port Said, Egypt, Wednesday, March 6, 2013. Clashes between protesters and police have broken out in this restive Egyptian port city despite efforts by the military to separate the two sides. (AP Photo/Khalil Hamra) AP

Egypte

In het Egyptische Port Said was het ook gisteren onrustig, nadat eergisteren drie agenten en twee burgers omkwamen. De protesten begonnen er in januari toen 21 lokale voetbalsupporters ter dood werden veroordeeld voor hun rol bij voetbalrellen in februari 2012. De parlementsverkiezingen die volgende maand zouden beginnen, worden uitgesteld. Gisteren bleken er problemen te zijn met de kieswet. Het uitstel verdiept de crisis in het land en voedt de onrust.