Emotionele afscheidsbijeenkomst voor ‘mister Vitesse’ Theo Bos

In het Gelredome werd vanavond afscheid genomen van de overleden Theo Bos. Foto ANP / Olaf Kraak In het Gelredome werd vanavond afscheid genomen van de overleden Theo Bos. Foto ANP / Olaf Kraak

Supporters van Vitesse hebben vanavond tijdens een emotionele bijeenkomst in het Gelredome afscheid genomen van Theo Bos. Vrienden en oud-ploeggenoten haalden, afgewisseld met muziek, op het veld hun herinneringen op aan de vorige week op 47-jarige leeftijd overleden Mister Vitesse.

De kist van Bos werd aan het begin van de avond het stadion binnengereden en, na een klaterend applaus vanaf de Theo Bos-tribune, tussen de bloemen op het veld gezet. Na afloop werd de kist via een erehaag van supporters met fakkels uitgeleide gedaan, meldt persdienst Novum.

Op het veld deden onder anderen oud-Vitessespelers en vrienden Nicky Hofs, Marc van Hintum, Mike Snoei, Jan Snellenburg en John van den Brom hun verhaal. “De kracht die je je hele leven hebt uitgestraald, heeft altijd veel indruk op me gemaakt”, verwoordde Van Den Brom zijn gevoel. “Deze laatste wedstrijd kon je helaas niet winnen.”

Ook de andere clubs waar Bos werkzaam was, gaven acte de presence. FC Den Bosch en FC Dordrecht waren met hun volledige technische staf en spelersgroep aanwezig.

Bos wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd. Vitesse maakte eerder deze week bekend dat rugnummer 4, waarmee Bos in al zijn vijftien seizoenen in Arnhemse dienst speelde, nooit meer door een speler van de club gedragen zal worden.

Twitter avatar LaDoubleMers Jordi Lammers Mooie foto’s op Twitter van het afscheid van Theo Bos. http://t.co/FOMnFGoyUg
Twitter avatar BarryBaas Barry Het laatste afscheid…. Bedankt voor alles Theo! #TheoBos #Vitesse http://t.co/BKTod3DSbt
Twitter avatar arnofrederiks Arno Frederiks Een ode aan #Theo Bos. Een mooi afscheid van ruim 4000 supporters. Dank aan #FCDordrecht en #FCdenBosch voor komst! http://t.co/gJ2cuj0GUS
    • Marije Willems