Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

ECB houdt rente op 0,75 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) laat het belangrijkste rentetarief ongewijzigd op 0,75 procent. De overige rentetarieven veranderen ook niet.

Het renteniveau van 0,75 procent geldt sinds juli 2012, toen het percentage voor het eerst in de geschiedenis onder de 1 procent dook. Sindsdien koos de ECB er elke keer voor de rente ongemoeid te laten.

Een lage rente, zo wordt gehoopt, kan de economie aanzwengelen omdat er dan meer geïnvesteerd wordt. Maar 0,75 procent is al zo weinig dat verder verlagen waarschijnlijk geen zin heeft.

Later op de dag geeft bankpresident Mario Draghi een toelichting op het besluit.