Charlie Wilson’s War

scene uit de film Charlie Wilson's War (2007) FOTO: UPI TOM HANKS as Congressman Charlie Wilson in the film that tells the raucous true story of the largest covert operation in history: ?Charlie Wilson?s War?.
scene uit de film Charlie Wilson's War (2007) FOTO: UPI TOM HANKS as Congressman Charlie Wilson in the film that tells the raucous true story of the largest covert operation in history: ?Charlie Wilson?s War?.

film

RTL 8, 20.30

Onbezorgd, vrolijk heldenepos van Mike Nichols uit 2007, met Tom Hanks als het drinkende en rokkenjagende congreslid Wilson. Hij was in de jaren 80 een drijvende kracht achter de geheime bewapening door de CIA van Afghaanse ‘vrijheidsstrijders’ in hun oorlog tegen de Sovjet-Unie. Wilson slaagde erin om van de bewapening van de Afghaanse strijders de grootste geheime operatie uit de geschiedenis van de CIA te maken. Ook met Julia Roberts en Philip Seymour Hoffman.