BAM voelt crisis vastgoedmarkt en noteert 187 miljoen verlies

Naast het verlies kende BAM een omzetafname van 4 procent. Foto ANP / Koen van Weel

BAM heeft vorig jaar een verlies geleden van 187 miljoen euro. Het bouwbedrijf noteerde een jaar eerder nog 126 miljoen euro winst. Het slechtere resultaat komt door een afschrijving van bijna vierhonderd miljoen euro. Het operationele resultaat daalde conform de verwachting van het bedrijf van 143 miljoen naar 107 miljoen euro, meldt persdienst Novum.

BAM moest de miljoenenafschrijving nemen omdat het slechter gaat met de vastgoedmarkt dan verwacht. Topman Nico de Vries stelt in een verklaring dat de Nederlandse markt vorig jaar is verslechterd en dat de omstandigheden in de andere vier thuismarkten stabieler zijn, maar toch “uitdagend”.

De omzet van het bouwbedrijf daalde met vier procent tot 7,4 miljard euro. De marge die het bedrijf behaalt op zijn bouwactiviteiten daalde van 1,9 naar 1,4 procent.

Het bedrijf stelt dat het nog te vroeg is een verwachting uit te spreken over het lopende jaar. Wel zegt het bedrijf geen reden te hebben aan te nemen dat de resultaten dit jaar erg zullen afwijken van 2012, exclusief de forse afschrijving.

    • Jules Seegers