Voedselbank voor de geest

Doen // kunst & debat Voedselbak cultuur De Nieuwe Liefde, Amsterdam denieuweliefde.com

Ook voor honger naar kunst en cultuur is er tegenwoordig een Voedselbank. Vanaf deze week kunnen mensen die gebruikmaken van de Voedselbank ook terecht bij De Nieuwe Liefde, Amsterdams centrum voor debat, muziek, poëzie en bezinning. Onbezet gebleven plaatsen voor concerten, lezingen en voorstellingen worden gratis ter beschikking gesteld. Cliënten van de Voedselbank kunnen zich vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling melden bij de receptie. Iedere week zijn in Nederland 60.000 mensen op de Voedselbank aangewezen. Theatergezelschap Orkater nam eind vorig jaar het initiatief tot Voedselbank Cultuur. Tientallen cultuurinstellingen, waaronder de Amsterdamse Stadsschouwburg en het Concertgebouw, hebben zich inmiddels aangesloten.