Video spijtbetuiging Boogerd: ik was liever in een andere periode renner geweest

Michael Boogerd geeft vandaag in nrc.next toe in verschillende periodes tussen 1997 en 2007 doping te hebben gebruikt. Voor de camera van de NOS betuigt hij spijt: ‘Voor mij op dat moment hoorde dat erbij.’

Boogerd bekent nogmaals schuldig te zijn aan het gebruik van epo, cortisonen en aan bloedtransfusie tijdens een interview dat de NOS vanavond om 19.00 uur uitzendt. Daarnaast laat hij weten spijt te hebben van zijn bijdrage aan de cultuur die de wielerwereld tijdens zijn loopbaan domineerde:

“Ik heb spijt dat ik in deze cultuur wielrenner ben geweest. Ik heb spijt dat ik die cultuur in stand heb gehouden. Ik heb spijt dat ik nooit mijn vinger heb opgestoken en heb gezegd: dit kan zo niet langer. En ik heb spijt dat ik in deze periode wielrenner ben geweest. Ik had het liever in een andere periode gedaan.”

    • Annemarie Coevert