Prins Alwaleed wil hoger op Forbes' rijkenlijst

Normaal gesproken niet iets om ontevreden mee te zijn: op nummer 26 van de Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld staan. Toch is de Saoedi-Arabische prins Alwaleed bin Talal Alsaud (57) dat. De prins heeft een vermogen van 20 miljard dollar, zegt het Amerikaanse zakenblad. Dat klopt niet, zegt Alwaleed. Hij liet gisteren weten dat zijn vermogen 9,6 miljard dollar meer bedraagt. Een totaal van 29,6 miljard dollar dus. Dat zou hem een plek in de top-10 moeten opleveren. Net achter L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt.

Alwaleed bezit 95 procent van de aandelen van Kingdom Holding Company. Vorig jaar kocht dat bedrijf voor 300 miljoen dollar aandelen Twitter (3 procent).

Forbes was niet geamuseerd en reageerde met een pittig stuk op de uitspraken van de prins. Verslaggeefster Kerry Dolan doet een boekje open over de handelswijze van de prins.

Zo krijgen alle journalisten voor een gesprek met hem een leren boekentas overhandigd. Inhoud: ’s werelds toonaangevende tijdschriften met prins Alwaleed op de cover. Wel bewerkt met photoshop – want in het echt heeft de prins nooit op die voorpagina’s gestaan.

Daarnaast laat hij zich maar al te graag fotograferen met de groten der aarde, met oud-president George Bush bijvoorbeeld. De boodschap van Forbes is duidelijk: een man die zo veel waarde hecht aan uiterlijk vertoon, die moet je niet geloven.