Persoonlijk welkom voor iedereen Reacties

Sfeer

De Consumentenbond luncht in een soort grote, ronde serre. Maar doordat het glas bedekt is met luxaflex en de ruimte vol staat met stoeltjes van zalmroze plastic, overheerst de kantoorsfeer. ’s Zomers, als het terras opengaat, zal dat anders zijn.

Er liggen flink wat gefrituurde snacks in deze kantine. Maar er is ook genoeg gezonds, zoals de saladebar waar we een bakje pastasalade scoren. Daarnaast nemen we een broodje carpaccio met truffelmayonaise en kappertjes – ook al zit er een cellofaantje overheen en draagt het de naam ‘Koude Snack van de Dag’. Bij het sap gaat het een beetje mis als we vragen in welke kan het grapefruitsap zit: we eindigen met ananassap. Soit. De pastasalade blijkt een goeie deal voor 90 cent. Het broodje carpaccio is oké, maar mist wat smaak.

Reacties

Cateringbedrijf Appèl runt de kantine sinds oktober, daarvoor zat Albron er. Een verbetering, vindt zowel kantinepersoneel als clientèle. Cateringmanager Jeanette: „We maken nu haast alles zelf, dat is veel leuker.” Persvoorlichter Sandra de Jong is in haar nopjes met de kantine én met Jeanette: „Zij biedt iedereen een persoonlijk welkom. Zo moedigt ze me aan in mijn strijd tegen de kilo’s. ‘Je ziet het nu echt’, zegt ze dan.”

Justy, teamleider service en advies: „Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht wat ik van deze kantine vind – dat lijkt me een goed teken.” Een kritische noot komt van internetprogrammeur Philippe: „Op zich vind ik dit een goede kantine, maar het personeel mag wat attenter. Ik vraag elke dag een bon bij de lunch – waarom onthouden ze niet dat ik die gast ben die een bonnetje wil?”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers