‘OM claimt bijna 13 miljoen euro van oud-directeur Ballast Nedam’

WADDINXVEEN - Vlag met het logo van Ballast Nedam. Het bouwbedrijf heeft in het eerste halfjaar van 2010 de verwachtingen van analisten fors overtroffen. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT
WADDINXVEEN - Vlag met het logo van Ballast Nedam. Het bouwbedrijf heeft in het eerste halfjaar van 2010 de verwachtingen van analisten fors overtroffen. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT Foto ANP / Lex van Lieshout

Het Openbaar Ministerie claimt 12,9 miljoen euro bij een oud-commercieel directeur van Ballast Nedam. Hij zou worden verdacht van omkoping bij projecten in het Midden-Oosten. Dat meldt Het Financieele Dagblad vandaag.

De 69-jarige oud-bestuurder Martin W. was volgens de krant in de jaren tachtig en negentig voornamelijk actief in Saudi-Arabië. Hij was daar verantwoordelijk voor onder meer de bouw van de Koning Fahd-brug naar Bahrein. Met vijfentwintig kilometer is het een van de langste bruggen ter wereld.

Het FD meldt dat W. in het Midden-Oosten zaken zou hebben gedaan met behulp van steekpenningen. W. zou sinds januari al enkele malen zijn verhoord.

W. vertrok in maart 2000 om persoonlijke redenen. De krant meldt dat Ballast Nedam vorig jaar vervolging afkocht in de zaak. Het bedrijf zag af van een vordering van 12,5 miljoen euro op de belastingdienst en betaalde het OM vijf miljoen euro. Bij het bekendmaken van de schikking in december werd echter niet gezegd dat het zou gaan om omkoping in het Midden-Oosten.

    • Anouk Eigenraam