Man aangehouden voor moord op Gronings echtpaar

De politie heeft vanmorgen een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op het bejaarde echtpaar uit het Groningse Aduard. Het is een bekende van de politie, bevestigt een woordvoerder aan Novum. Gisteren werden hun lichamen aangetroffen in het water van het Hoendiep in Hoogkerk.

Groningen. zaak Baflo.advokaat. ANP. CATRINUS VAN DER VEEN. De boot van het vermiste echtpaar wordt omhoog getakeld uit het Hoendiep. Foto ANP / Catrinus van der Veen.

De politie heeft vanmorgen in de binnenstad van Groningen een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op het bejaarde echtpaar uit het Groningse Aduard. Het is een bekende van de politie, bevestigt een woordvoerder aan Novum. Gisteren werden hun lichamen aangetroffen in het water van het Hoendiep in Hoogkerk.

Waarvoor de man eerder is aangehouden en of hij is veroordeeld wilde de woordvoerder niet zeggen.

Het echtpaar van zeventig en 68 jaar oud, had een boot in het Hoendiep in Groningen en zou maandagmiddag een mogelijke koper ontvangen. Sindsdien werden de man en de vrouw vermist. De familie van het bejaarde echtpaar werd ongerust toen het stel niet terugkwam van de afspraak met de koper en ging op zoek. De auto van het echtpaar stond onbeheerd bij de ligplaats van de boot. De boot zelf dreef verderop.

Volgens RTV Noord is de man een drugsverslaafde, die zich als potentiële koper voordeed van de boot van het stel. Vandaag vindt sectie op de lichamen van het echtpaar plaats. Mogelijk worden daar morgen de resultaten van bekend.

    • Anouk Eigenraam