Kortkolom sport

Kittel bezorgt Argos ritzege in Parijs-Nice

Amsterdam. Marcel Kittel heeft de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De voor het Nederlandse Argos rijdende Duitser was na een rit over tweehonderd kilometer oppermachtig in de massasprint. Kittel wachtte het juiste moment perfect af en snelde, dankzij voorbereidend werk van Tom Veelers, als eerste over de finish. De Italiaan Elia Viviani en de Australiër Leigh Howard werden tweede en derde. Viviani neemt de leiderstrui over van de Fransman Nacer Bouhanni, die hard onderuit in een bocht en met verwondingen aan zijn gezicht werd afgevoerd. In het klassement verdedigt Viviani een voorsprong van zeven seconden op Sylvain Chavanel en Damien Gaudin. Lieuwe Westra (Vacansoleil) staat vierde. Wilco Kelderman (Blanco) stijgt van de zevende naar de zesde plaats. (Novum)

WK Shorttrack: negen Nederlanders mee

Amsterdam. Nederland reist dit weekend met negen shorttrackers naar het WK in het Hongaarse Debrecen. Bondscoach Jeroen Otter maakte gisteren zijn selectie bekend. Niels Kerstholt, Sjinkie Knegt en Europees kampioen Freek van der Wart verdedigen de Nederlandse eer bij de mannen. Daan Breeuwsma en Christiaan Bökkerink rijden alleen de relay. Bij de vrouwen strijden Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof om de individuele medailles, voor de relay worden Sanne van Kerkhof en Lara van Ruijven aan de ploeg toegevoegd. Het WK begint vrijdag en eindigt zondag. (Novum)

Eerbetoon Theo Bos: geen rugnummer 4

Amsterdam. Voetbalclub Vitesse eert de vorige week overleden oud-speler en -trainer Theo Bos door de rest van het seizoen niemand met rugnummer 4 te laten spelen. Verdediger Theo Bos speelde vijftien seizoenen in Arnhemse dienst en altijd met dat nummer. Jan-Arie van der Heijden, die momenteel rugnummer 4 draagt, maakt het seizoen af met nummer 23 op zijn shirt. Morgenavond is in het Gelredome een afscheidsbijeenkomst voor Bos. Hij leed aan alvleesklierkanker en overleed donderdag op 47-jarige leeftijd. (NRC)

Van Rijsselberghe niet meer aan kop op WK

Amsterdam. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe moet vandaag vol aan de bak om de wereldtitel te veroveren in de RS:X-klasse. De olympisch kampioen verspeelde gisteren in het Braziliaanse Buzios zijn leidende positie aan de Brit Nick Dempsey. Hij eindigde in de negende race als 27ste en moest een manche later genoegen nemen met plaats zestien. De 24-jarige Texelaar zakte naar de tweede plaats in het klassement, op negen punten achterstand van Dempsey. Vandaag volgt de afsluitende medaillerace, waarin dubbele punten op het spel staan. (Novum)

Bekerfinale voor nog vier jaar in de Kuip

Amsterdam. De finale van de beker wordt ook de komende vier jaar in Rotterdam gespeeld. Dat zijn de KNVB en Stadion Feijenoord gisteren overeengekomen. De Kuip is sinds 1989 vast toneel van de finale, die dit jaar gaat tussen AZ en PSV. (Novum)