Kort

Carrièreswitch //

Sacha de Boer stopt als nieuwslezeres

Amsterdam. - Sacha de Boer stopt op 3 mei als presentator van het Achtuurjournaal. Dat heeft ze gisteren bekendgemaakt. Ze wil zich verder toeleggen op haar fotografie. De Boer werkte ruim zestien jaar bij de NOS en presenteerde tien jaar het Achtuurjournaal. Voor die tijd werkte ze onder meer bij de Amsterdamse stadszender AT5. NRC

De Saedeleer

Commentator Rik de Saedeleer overleden

Amsterdam. - De Belgische voetbalcommentator Rik de Saedeleer is zondag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat is gisteren bekendgemaakt. De Saedeleer begon zijn carrière als voetballer. Nadat hij in 1954 een punt achter zijn loopbaan zette, begon hij in 1958 als commentator voor de Belgische televisie. De Saedeleer was een legende in België en werd ook in Nederland bekend door zijn onderkoelde humor. De Saedeleer ging na het WK in 1998 met pensioen. Hij is inmiddels begraven. NRC

13

Mogelijke nieuwe sterfgevallen door anticonceptiepil

Amsterdam. - Niet alleen de Diane-35-pil staat ter discussie. Nog eens dertien vrouwen zijn mogelijk overleden door het slikken van andere anticonceptiepillen. Dat zegt het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Bij de recent gemelde dertien gevallen gaat het om derde- en vierdegeneratie-anticonceptiepillen. Eerder werd bekend dat elf vrouwen mogelijk overleden door de Diane-35-pil. Bij de dertien meldingen met dodelijke afloop, was twaalf maal sprake van trombose of embolie. Eenmaal werd geen onderliggende oorzaak genoemd. novum