Kort

Nederland, Amsterdam, 13-09-2010 Yves Gijrath, organisator Millionaire fair en media uitgever PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMER Roger Cremers - 2010

Bolsjoj

Topdanser verdacht van zuuraanval

Amsterdam. - De Russische politie heeft drie verdachten opgepakt in verband met de zuuraanval op de artistiek directeur van het Bolsjoj-ballet, Sergej Filin. Een van de verdachten is een danser bij het Bolsjoj-ballet, Pavel Dmitritsjenko. Wat zijn rol precies is, is nog onduidelijk. De andere twee zijn de man die het zuur vermoedelijk gooide en een man die hem waarschijnlijk van en naar de plaats des onheils reed. Filin kreeg op 17 januari in Moskou zwavelzuur over zich heen gegooid toen hij onderweg was van zijn werk naar huis. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht en ogen. Het is niet zeker of de vroegere sterdanser zijn zicht terugkrijgt. Hij wordt nu behandeld in Duitsland. Het Bolsjoj wordt al jaren geplaagd door intriges en interne strubbelingen. NRC

4-1

winst, Nederland door op Baseball Classics

Taichung. - De Nederlandse honkballers hebben gisternacht de tweede ronde bereikt op de World Baseball Classic. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens was in de laatste groepswedstrijd in Taichung met 4-1 te sterk voor Australië. Oranje had eerder al van Zuid-Korea gewonnen, alleen gastland Taiwan was te sterk. Oranje eindigt door de overwinning als tweede in de poule. NRC

Gijrath

Faillissement voor bedrijf Miljonair Fair

Amsterdam. - Het doek lijkt gevallen voor het imperium van Yves Gijrath. Het bedrijf dat jarenlang de Miljonair Fair (tegenwoordig Masters of LXRY) organiseerde en bladen als Jackie en JFK uitgeeft, heeft gisteren een verklaring op de eigen site gezet. „Op 5 maart 2013 is het faillissement uitgesproken van enkele werkmaatschappijen van GMG. De ruim dertig medewerkers werden vanmiddag ingelicht.” Volgens het bedrijf van Gijrath zijn de economische crisis en internationale tegenvallers oorzaak van het faillissement. „Er wordt hard gewerkt aan oplossingen en het behoud van arbeidsplaatsen”, staat in de verklaring. De komende dagen vindt overleg plaats met de curator. NRC